Gemeenteopbouw artikelen

Video

Verwachtingen van het Koninkrijk van de Hemel

Elke week lezen wij een stuk uit de Bijbel en delen in een video de boodschap die wij ervaren dat God door dit gedeelte heen spreekt om je daarmee te bemoedigen. In deze video van week 5 van 2021 delen we in ca. 7,5 minuut een boodschap over verwachtingen van het Koninkrijk van de Hemel vanuit Mattheüs 5:1-12.

Video

Volg mij en ik zal u vissers van mensen maken

Elke week lezen wij een stuk uit de Bijbel en delen in een video de boodschap die wij ervaren dat God door dit gedeelte heen spreekt om je daarmee te bemoedigen. In deze video van week 3 van 2021 delen we in ca. 7,5 minuut een boodschap over Jezus volgen en discipelen maken vanuit Mattheüs 4:12-25.

Video

Bied weerstand aan de duivel en hij zal van u vluchten

Elke week lezen wij een stuk uit de Bijbel en delen in een video de boodschap die wij ervaren dat God door dit gedeelte heen spreekt om je daarmee te bemoedigen. In deze video van week 2 van 2021 delen we in 7,5 minuut drie punten over weerstand bieden aan de duivel vanuit Mattheüs 4:1-12.

Video

Het koninkrijk van de hemel vertegenwoordigen

Elke week lezen wij een stuk uit de Bijbel en delen in een video de boodschap die wij ervaren dat God door dit gedeelte heen spreekt om je daarmee te bemoedigen. In deze video van week 1 van 2021 delen we in 7,5 minuut drie punten over het vertegenwoordigen van het koninkrijk van de hemel vanuit Mattheüs 3.

Preek audio

Groot Nieuws Radio

Vanaf 4 oktober 2019 ben ik 15 weken achter elkaar van 22:00 uur tot 22:40 te horen op Groot Nieuws Radio in het programma: ‘Op weg met de Bijbel’ van Carola Veldhuizen. In deze serie Bijbelstudies ga ik in op een aantal thema’s uit het leven van David aan de hand van de verhalen uit de boeken 1 Samuël en 2 Samuël.

Preek audio

Het spreken van God

Preek van Albert Jan Bolwijn op 21 juli 2019 in de Evangeliegemeente Ermelo.

Preek video

Toen God mens werd

Preek van Albert Jan Bolwijn op 31 maart 2019 in Thousand Hills International Church in Hilversum.

Preek video

Dankbaarheid in alle omstandigheden

Getuigenis van Albert Jan & Christina Bolwijn op 30 december 2018 in Thousand Hills International Church in Hilversum.

Blog

Groeien als discipel

Tegenwoordig is het weer hip om veel verschillende planten in huis te hebben. Een tijdje geleden hebben wij ons huis dan ook gevuld met planten. Een aantal planten zijn inmiddels op de composthoop beland, maar we hebben ook één plant die super goed groeit, een beetje te goed. De stengels hingen een meter naar beneden, dus het werd nodig tijd om hem te stekken. Ik heb verschillende stekjes weer in de grond gestopt in de hoop dat het wortel schiet en weer een volwaardige plant word. Met een beetje liefde, licht en water, moet het goed komen.

Even kennismaken?

Ben jij een leider in de kerk en klaar om jouw gemeente te laten groeien in kracht en effectiviteit?