Het gemeenteopbouw proces

De meeste kerken starten, groeien en bloeien, maar vaak vlakt dat op een gegeven moment af, je verliest momentum… en dan kun je je focus verliezen. Ons gemeenteopbouw proces helpt jou en jouw gemeente weer krachtig en effectief te worden.

Hoe werkt het?

Je gaat door het gemeenteopbouw proces in twee fasen. De eerste fase is de planfase en duurt altijd 90 dagen. De tweede fase is de implementatiefase die begint vanaf de vierde maand.

Fase 1: Plan

Tijdens onze plansfase creëren we samen een op maat gemaakt strategisch plan en kiezen we de structuur en systemen die je zullen helpen bij de uitvoering.

Onderzoek

Hoe staan we er voor?

Plan

Waar gaan we naartoe?

Structuur

Wie doet wat?

Fase 2: Implementatie

Vanaf de 4e maand begint de implementatiefase waarin we jou en je team begeleiden en accountable houden tijdens het uitvoeren van het strategische plan en het meten van de voortgang.

Uitvoering

Breng het plan in uitvoering.

Ontwikkelen

Meet je voortgang.

De planfase

Je rondt de planfase af in de eerste 3 maanden. Deze fase onderzoek- en evaluatiesessies, een eerste-keer-bezoek ervaring, data verwerking, analyse en rapportage over de gezondheid van de gemeente, plansessies met het leiderschap en een gemeenteavond voor de presentatie van de onderzoeksresultaten en het strategisch plan.

Onderzoek: hoe staan we er voor?

Je leidersteam krijgt een frisse (en eerlijke) kijk op waar jullie vandaan komen, waar jullie nu staan en waar de gemeente misschien vastloopt. Dit geeft richting aan de strategische focus.

Strategisch plan: waar gaan we naartoe?

Je definieert een 5-jarenvisie met meetbare doelen en een uitvoerbaar, duidelijk pad voorwaarts, en je begint in de eerste 90 dagen met het uitvoeren en behalen van overwinningen.

Mensen en structuur: wie doet wat?

Je structureert je personeel en belangrijke vrijwilligers om de visie te realiseren. Met een effectieve structuur positioneer je jouw team om het maximale potentieel te benutten.

De implementatiefase

Vanaf de 4e maand begint de implementatiefase waarin we jou en je team begeleiden en accountable houden tijdens het uitvoeren van het strategische plan en het meten van de voortgang.

Actie: voer het plan uit.

Krijg de begeleiding en accountability die jouw team nodig heeft om het plan uit te voeren:

Ontwikkelen: samen blijven groeien.

Jow leiderschapsteam ontwikkelt de ritmes en gewoontes om voortdurend jullie volgende stappen naar duurzame gezondheid te zetten.

Start jouw groeiproces

Al meer dan vijf jaar helpen we kerken in allerlei soorten en maten om de visie (waarheen ze geloven dat God hen heeft geroepen) en hun strategieën (hoe ze daar zullen komen) te verduidelijken door middel van ons gemeenteopbouw consultancy proces. Wij kunnen jou helpen richting te geven aan de toekomst van jouw kerk en leiderschap.

Wil jij het gemeenteopbouw proces ervaren?

Wij helpen leiders duidelijk te maken waar God hun kerk voor geroepen heeft en hoe je daar komt. En dan coachen we je wanneer je leidinggeeft aan verandering.