Over gemeenteopbouw

Met onze bediening Gemeenteopbouw helpen wij kerken in Nederland visionair door het geven van richting, strategisch door het creëren van actie en persoonlijk door het stimuleren van groei.

Een krachtige en effectieve kerk

Met onze gemeenteopbouw services helpen wij jouw kerk krachtig en effectief functioneren op basis van een Bijbels fundament.

Gemeenteopbouw is het opstarten en begeleiden van processen die gericht zijn op de ontwikkeling van een kerk in haar unieke context.

Krachtig

Een kerk is krachtig als Gods aanwezigheid mensenlevens verandert, liefdevolle relaties worden ontwikkeld en nieuwe mensen worden bereikt met het Evangelie.

Effectief

Een kerk is effectief als de beschikbare mensen, middelen en structuren zo optimaal mogelijk gebruikt worden voor de ontwikkeling van een krachtige kerk.

Waar wij voor staan

Jezus is het fundament

Wij geloven dat Jezus het fundament van elke kerk is. Een gemeente bouwt voort op dit fundament. Dit geeft vrijheid voor creativiteit, maar vraagt ook om verantwoordelijkheid. Met onze gemeenteopbouw services kunnen wij een gemeente helpen om bouwstenen aan dit fundament toevoegen.

Elke kerk is uniek

Dé kerk heeft eenzelfde roeping, maar één kerk kan daar op verschillende manieren vorm aan geven. Wij geloven dat iedere kerk uniek is en daarom gaat gemeenteopbouw niet over het kopiëren van wat werkt in een andere kerk, maar het samen zoeken naar de opbouw van de gemeente in haar unieke context.

Elke kerk heeft potentie

Jezus zegt dat Hij zijn kerk bouwt en daarom is er altijd toekomst voor de kerk. Jezus is de hoop voor de wereld en heeft de levens veranderende boodschap van het Evangelie toevertrouwd aan de kerk. De lokale kerk is de hoop voor de wereld is als zij goed functioneert en mensen toerust om het verschil te maken.

Visionair: Wij geven richting

Wij geven richting door Bijbels gefundeerde toerusting en het begeleiden van visie- en strategieontwikkeling in de gemeente.

Strategisch: Wij creëren actie

Wij creëren actie door ontwikkeling op gang te brengen en zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen en uitwerken van strategie.

Persoonlijk: Wij stimuleren groei

Wij stimuleren groei door in ontwikkelings-processen gericht zijn op groei van mensen en de kerk als organisme en organisatie.

Wat kunnen wij voor jou doen?

Gemeenteopbouw toerusting

Een belangrijk aspect van gemeenteopbouw is toerusting, of dit nu voor de hele gemeente, een groep/team, of een leiders- of oudstenteam gaat. Het krachtige van toerusting is dat je niet alleen wat leert, maar ook geactiveerd wordt om er zelf mee aan de slag te kunnen gaan.

Gemeenteopbouw begeleiding

Gemeenteopbouw is het opstarten en begeleiden van processen die gericht zijn op de ontwikkeling van een kerk in haar unieke context. Vanuit een apostolische en profetische bediening kunnen wij je helpen om als kerk krachtig en effectief te functioneren.

Even kennismaken?

Ben jij een leider in de kerk en klaar om jouw gemeente te laten groeien in kracht en effectiviteit?